+31 (0)20 684 25 33 info@thetwelve.eu

ONZE DIENSTEN

Kunnen wij u helpen?

De snel veranderende wereld verstoort de bestaande organisaties en hun bedrijfsmodellen, bijvoorbeeld vanwege nieuwe technologieën of een enorme claim op schaarse middelen.

Wie kunnen wij helpen ?

 

Die leiders die zelf betrokken willen zijn bij het aangaan van de uitdaging waarvoor ze zich gesteld zien. En die hun teams en/ of organisaties zelf duurzaam de toekomst in willen leiden. Ze weten misschien niet in welke richting ze moeten ontwikkelen en hoe maar dat is logisch. Eensgezind en in samenhang proberen vooruit te komen met het managementgereedschap waarmee leiders tot dusver succes hebben gehad, blijkt niet langer te werken. Er is dat extra nodig, complementair aan het bestaande, en dat is wat wij op maat bieden.

We bieden leiders alles wat ze nodig hebben om het potentieel van mensen, teams en organisaties te ontsluiten en barrières te overwinnen en samen krachtig in staat te zijn met de uitdagingen van nu om te gaan en waarde en betekenis te co-creëren. We ondersteunen hen in hun streven naar vooruitgang in alles wat ze doen, met een gezamenlijke bedoeling en toewijding, zowel in het dagelijkse werk als op de lange termijn.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

Wie kunnen wij niet helpen ?

 

Die leiders die de noodzaak van vooruitgang door organisatietransformatie, ontwikkeling of innovatie niet zien; ze denken wellicht dat het probleem kan worden opgelost door het te laten ‘fixen’. Voor hen kunnen we niets betekenen; de strategische ontwikkeling, transformatie en evolutie van de organisatie kan namelijk niet worden gedelegeerd of uitbesteed. Voorwaarde om met de organisatie verder te komen is dat deze strategische ontwikkeling door de top wordt geleid).

Die managers of leiders die de noodzaak wel zien, maar geen verantwoordelijkheid willen nemen. Zij laten de innovatie of transformatie van de organisatie over aan hun opvolgers of de volgende generatie en brengen daarmee de organisatie in gevaar het momentum om te overleven te verliezen, laat staan ​​in de toekomst te kunnen gedijen.

Notabene

En dat terwijl wij uit ruim tien jaar ervaring weten dat ontwikkelen helemaal niet zo moeilijk is en de eerste winst vrijwel direct optreedt. In de praktijk blijkt ook dat iedereen er vaak al heel lang op heeft gewacht, blij en opgelucht is, er veel energie vrijkomt en betrokkenen in co-creatie met elkaar slagen willen maken.

Wij maken graag een afspraak met u.

De vragen waar wij in de praktijk mee werken

Vooruitgang boeken

Hoe eensgezindheid, samenhang en richting in uw directie, uw bestuur, uw team en uw organisatie te organiseren om vooruit te komen en meer verschil te kunnen maken, impact of duurzaamheid te vergroten, beter te presteren en op een ander niveau, te groeien of nummer 1 te worden?

Strategisch leiderschap

Strategische leiderschapsontwikkeling: hoe over te schakelen van het managen van de structuur naar het leiden van de bedrijfs- / organisatie-, team- en individuele bedoeling?

Opvolging organiseren

Hoe de opvolging van de organisatie succesvol te organiseren door met de leiders van de volgende generatie de kern van de unieke waarde creatie inzichtelijk te maken zodat zij deze coherent verder kunnen leiden?

Inspireren

Hoe de toekomst van uw organisatie te inspireren en haar transformatie, evolutie en innovatie te leiden?

Systemisch ontwikkelen

Hoe systemisch te ontwikkelen in de richting van optimaal presteren en unieke waarde creatie op zijn best?

Silo denken en gedrag veranderen

Hoe te veranderen van silo-systeem denken en gedrag, naar denken en handelen vanuit het geheel in het belang van alle belanghebbenden?

Prestatie verbeteren

Hoe cross-functioneel multidisciplinair en vanuit diversiteit te co-creëren en de prestatie van de organisatie te verbeteren?

Waarde co-creëren

Hoe medewerkers en andere belanghebbenden te betrekken en met hen waarde te co-creëren voor klanten (b.v. cliënten, patiënten, burgers, studenten, diegenen waarvoor de organisatie doet wat het doet, waarom het bestaat)?

Immateriële activa definiëren

Hoe de immateriële activa van uw organisatie of bedrijf te definiëren en meten voor de jaarlijkse rapportage?

Transformeren

Hoe te transformeren, vooruitgang te boeken om in staat te zijn de uitdagingen van vandaag succesvol aan te kunnen, bijvoorbeeld de gevolgen van digitalisering, en die van de open systeem snel veranderende, complexe wereld?

Herkent u een vraag en wilt u met ons in gesprek? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Vooruitgang begeleiden

Wilt u met een van onze klanten praten om te horen wat hij of zij als ervaringsdeskundige met de samenwerking met ons is opgeschoten met zijn/ haar:

Executive en team coaching

Wilt u meer weten over onze executive of team coaching?

Cursussen en workshops

Bent u geïnteresseerd in een van onze workshops?

Gesprekken

En we voeren gesprekken over bijvoorbeeld de bedoeling van organisaties en van het doel van organisaties en zelfsturend Rijnlands ondernemen

Behoefte aan meer informatie? Wij helpen u graag verder

Copyright The Twelve B.V