+31 (0)20 684 25 33 info@thetwelve.eu

Het probleem

Ambities van leiders

Leiders zijn vooruitstrevend en willen hun organisatie de toekomst in leiden. Ze willen allemaal groeien, nummer één worden, subliem zijn, het rendement op de investeringen verdubbelen of verdrievoudigen, de wereld veranderen, echt verschil maken, nieuwe generaties inspireren, zin geven en impact hebben, of gewoon vooruitgang boeken en succesvoller zijn.

Het probleem

Maar complexiteit, niet-aflatende verandering, digitalisering, fragmentatie en nieuwe concurrentie, maken dat strategieën en plannen eindeloos worden verstoord. De aanpassingseisen aan een constant veranderend zakelijk landschap, ondermijnen en saboteren alle inspanningen om stabiliteit, consistente richting en samenhang te creëren.

De kernvraag

Achter de keur aan vragen waarmee The Twelve de afgelopen twaalf jaar te maken heeft gehad, gaat in essentie telkens dezelfde kernvraag schuil: ‘hoe creëren we samenhang met elkaar om als één vooruit te komen?’

Wat u hier heeft gebracht helpt u niet om daar te komen……..

We leven duidelijk in een nieuwe wereld waarin de oude regels, constanten, technieken en benaderingen niet langer werken. Einstein beweerde dat we onze problemen niet kunnen oplossen met hetzelfde denken dat we hanteerden toen we ze creëerden. Met andere woorden, wat uw organisatie hier heeft bracht, helpt u niet verder. En dat blijkt ook uit de collectieve ervaring van bedrijven over de hele wereld. Er is zoveel verwarring om ons heen over wat voor soort denken en handelen wel werkt.

Vooruit, maar hoe?

Dus wat zou u kunnen helpen om vruchtbaar met deze wereld om te gaan? Hoe kunt u als leider uw mensen en stakeholders uitdagen om samen te werken in een omgeving die constant ontwrichtend is? En hoe kunnen u allemaal samen continu verbeteren om de problemen van vandaag op te lossen en succesvol in te spelen op de kansen van morgen?

Copyright The Twelve B.V