Onze benadering

Onze principes

Empowerment – Al ons werk; het delen van concepten, kennis en expertise, is erop gericht u in uw leiderschap te versterken en stelt u in staat om met uw team en organisatie naar het volgende niveau van ‘uniek verschil maken en impact hebben’ te ontwikkelen. En de bedoeling is dat u hiermee vervolgens, zonder ons, met succes en duurzaam door kunt gaan. Dat is waarom wij, The Twelve, bestaan.

Vooruitgang impliceert ontwikkeling – als mensen zich ontwikkelen ontwikkelt de organisatie zich.

Samenwerken op maat – We sluiten aan bij uw vraag en bij waar u bent en bouwen voort op wat u heeft bereikt en werken met u samen zo lang en zo kort als u wilt, in voor en tegenspoed. Terwijl strategische vooruitgang in al het werk duurzaam zijn beslag krijgt, loopt de dagelijkse business gewoon door.

Cut the crap – We focussen op dat wat voor u in uw organisatie en werk echt belangrijk is en waarmee u structurele oplossingen genereert en duurzame resultaten boekt.

Inspiratie in de toekomst – Om die éne eensgezinde richting voor alle neuzen te bepalen helpen wij u om met elkaar inspiratie en samenhang te vinden in ‘de toekomst’.

Vooruit denken – ons werk gaat over het uitstippelen van uw pad en u te faciliteren om te ontwikkelen en vooruitgang te boeken is ons werk. We stellen u met uw team en organisatie in staat stellen om naar het volgende niveau van integrale samenwerking te gaan, en samen de toekomst te creëren.

Elke organisatie een kernbedoeling – Elke organisatie is opgericht als vehikel om als mensen met elkaar verschil te maken, verschil waartoe je in los verband of alleen niet in staat bent. Dit is deze kernbedoeling waar in een organisatie alles om draait. Met dit gegeven werken wij om met onze klanten samenhang en vooruitgang te organiseren.

De op maat aan te passen benadering van The Twelve omvat de volgende methodologie:
Waarom? Om leiders uit te rusten met de juiste proceskaders om voortgang te kunnen boeken en om hun bedrijfscontinuïteit en systemische en duurzame waarde-creatie zelf te kunnen organiseren en leiden.
 

• Envision the Future™: co-creëren van een inspirerende organisatie (of team) visie op toekomstig succes.
• Value Frame®: co-definiëren van het unieke waarde creërende vermogen van de organisatie op de toppen van haar kunnen, en identificeert waar zij het beste in is.

• Iterance®: Voor het iteratief co-creëren en duurzaam leiden van vooruitgang, transformatie en innovatie onderwijl omgaand met dat wat zich in de praktijk voordoet, en bewegend van generieke naar unieke waarde creatie, van huidig naar optimaal presteren en van het managen van de structuur en het werken in silo’s naar het leiden van de unieke bedoeling en het co-creëren en leiden van de hele organisatie (of het team) als één.

 

In cocreatie met Acuity B.V. heeft de The Twelve B.V. de The Value Frame® software Intent® ontwikkelt. De software faciliteert en versterkt de samenwerking, transformatie, innovatie en versnelt de creatie van unieke waarde rondom de kernbedoeling van de organisatie in al het werk.

Onze adviseurs, allen doorgewinterde partners in het organiseren van duurzame vooruitgang, zijn ervaren in het begeleiden van onze klanten in hun evolutie naar bloei in een snel veranderende complexe wereld.
 

Mocht u meer willen weten over onze methodologie en wat wij voor u kunnen betekenen, wij maken graag een afspraak met u → contactformulier