Het probleem

Ambities van leiders

Alle leiders zijn vooruitstrevend, willen hun organisatie de toekomst in leiden.

We willen allemaal groeien, nummer één worden, excelleren, het rendement op de investeringen verdubbelen of verdrievoudigen, de wereld veranderen, echt verschil maken, nieuwe generaties inspireren, zin geven en impact hebben, of gewoon vooruitgang boeken en succesvoller zijn.

Maar complexiteit, niet-aflatende verandering, digitalisering, fragmentatie en nieuwe concurrentie, maken dat strategieën en plannen eindeloos worden verstoord.

De aanpassingseisen aan een constant veranderend zakelijk landschap, ondermijnen en saboteren alle inspanningen om stabiliteit, consistente richting en samenhang te creëren.

Achter de keur aan vragen waarmee The Twelve B.V. de afgelopen dertien jaar te maken heeft gehad, gaat in essentie telkens dezelfde kernvraag schuil: ‘hoe creëren we samenhang met elkaar om als één vooruit te komen?’
 

We leven duidelijk in een nieuwe wereld waarin de oude regels, zekerheden, technieken en benaderingen niet langer werken.

Einstein beweerde dat we onze problemen niet kunnen oplossen met hetzelfde denken dat we hanteerden toen we ze gecreëerd hebben. Met andere woorden, wat u met uw organisatie hier heeft bracht, helpt u niet verder. En dat blijkt ook uit de collectieve zoektocht ervaring van bedrijven over de hele wereld naar oplossingen voor dit vraagstuk. Er is zoveel verwarring om ons heen over wat voor soort denken en handelen wel werkt.

Dus wat helpt u om vruchtbaar met alle verandering om te gaan?

Hoe kunt u samenwerkend met elkaar continu verbeteren om de problemen van vandaag structureel op te lossen en succesvol in te spelen op de kansen van morgen? Hoe krijgt u als leider uw mensen en andere stakeholders zover met elkaar samen te werken in een omgeving die constant in verandering is?