Het probleem - Silo-systeem denken en gedrag

 

 

“Hoe krijgen we de neuzen weer in dezelfde richting?”

Wat u hier heeft gebracht, brengt u structureel niet verder……

We zijn vooruitstrevend, willen doorgroeien, nummer één worden, excelleren, het rendement op de investeringen verdubbelen of verdrievoudigen, de wereld veranderen, echt verschil maken, nieuwe generaties inspireren, zin geven en impact hebben, of gewoon vooruitgang boeken en succesvoller zijn.

Maar…..ongeëvenaarde complexiteit, niet-aflatende verandering, digitalisering, fragmentatie en nieuwe concurrentie, maken dat strategieën en plannen eindeloos worden verstoord.

Wat we ook doen, we komen structureel niet meer vooruit.

We leven duidelijk in een nieuwe wereld waarin de oude regels, zekerheden, technieken en benaderingen niet langer werken.

Einstein beweerde dat we onze problemen niet kunnen oplossen met hetzelfde denken dat we hanteerden toen we ze gecreëerd hebben.

Met andere woorden, wat u met uw team en organisatie hier heeft bracht, helpt u niet verder.

En dat blijkt ook uit de collectieve zoektocht ervaring van bedrijven over de hele wereld naar oplossingen voor dit vraagstuk. Er is zoveel verwarring om ons heen over wat voor soort denken en handelen werkt en helpt om structureel op een hoger plan te komen.

Achter de keur aan vragen waarbij wij, The Twelve B.V., gevraagd worden te helpen, gaat in essentie telkens dezelfde kernvraag schuil:

‘Hoe krijgen we de neuzen weer in dezelfde richting?’ Oftewel:

‘Hoe laten we ons Silodenken en -gedrag achter ons?’

‘Hoe maken we verbinding en creëren we perspectief en samenhang met elkaar om als één vooruit te komen?’

Wat helpt om vraagstukken op te lossen en vruchtbaar met alle verandering om te gaan?

Hoe kunt u samenwerkend met elkaar continu verbeteren om de problemen van vandaag structureel op te lossen en succesvol in te spelen op de kansen van morgen?

Hoe krijgt u als leider uw mensen en andere stakeholders zover met elkaar samen te werken in een omgeving die constant in verandering is?