De uitkomst

Opwaarts en voorwaarts!! – we zijn op weg! Vooruitgang naar op vol vermogen doen wat de bedoeling is.

Vergrote zichtbaarheid en impact & toenemende return on investment & stakeholder verbinding en tevredenheid & innovatieve gewilde producten en diensten & toegenomen bekendheid en populariteit van ‘het merk’ en de organisatie & gezonde bedrijfsvoering.

Dankzij vooruitgang in de organisatie door:

Duidelijkheid – over wát u met uw organisatie de toekomst in inspireert en wát de organisatie in de kern van concurrenten onderscheidt en wát het potentiële vermogen is om op zijn best unieke waarde te creëren voor klanten en stakeholders.
 
Richting – de visie en missie zijn helder en overtuigend – leiders en alle andere betrokkenen weten waar ze naar op weg zijn.
 
Tractie – de nieuwe inzichten, perspectieven en ervaring van coherentie in de kern zijn zo inspirerend en aantrekkelijk dat deze uitnodigen tot exponentiële groei van unieke waarde-creatie richting vol vermogen.
 

Samenhang en eensgezindheid – met iedereen eensgezind werkend rondom de kernbedoeling en de die organisatie als één voortschrijdt, waarbij het geheel meer wordt dan de som der delen.

Empowerment – om de juiste, goed gemotiveerde beslissingen te nemen die gerechtvaardigd zijn in de loop van de evolutie van de organisatie en om de differentiatie van de organisatie duurzaam de toekomst in te leiden en te co-creëren in tijden van complexiteit, verstoring en verandering.

Versnelling –  in groei, innovatie, transformatie door de integrerende kracht van de proces van The Twelve.
 

Vertrouwen, veiligheid en vreugde – de ontdekking dat ondanks alle onderlinge verschillen betrokkenen dezelfde organisatie intentie delen. Deze ervaring leidt tot opluchting, verbinding en vreugde. Het nodigt stakeholders uit om cross-functioneel en multidisciplinair samenwerken. Zij concentreren zich op de zonnige kant van het zakendoen en op het benutten van kansen, het overwinnen van problemen … en het samen kansen creëren.